interviews met en voor jongeren

Onderwerpen
ADHD, Amerika, Baptistenkerk, Barista, Boeddhistisch klooster, Breekjaar, De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der laatste dagen, Ecologische leven, Ecolonie, Frankrijk, GGZ, God, Het Boek van Mormon, Osho, Syrië, Taizé, Taoïsme, YouTube, achterstandswijk, asperger, autisme, beelddenken, bijzonder onderwijs, boeken, burn-out, coaching, community, crisis, depressie, drugs, drugssmokkel, dyslexie, etiketjes, geloof, gevangenis, gevoel, hooggevoeligheid, jeugdhulpverlening, kinderen, koffie, leefgemeenschap., leerplicht, liefde, luisteren naar je hart, maatschappelijk werk, meditatie, mode, nieuwe generatie, nieuwetijdskinderen, onderwijs, ontleren, onzekerheid, pesten, reizen, religie, retraites, schrijven, spiritualiteit, stage, van jezelf houden, vluchtelingenwerk, vrije school, vrijheid, yoga, zelfontwikkeling, zendeling,

Recente interviews Archief

Timo (24 jaar): “Toen ik een jaar later weer mee ging naar hun kerk kreeg ik weer dat goede gevoel, het waren koude rillingen en een warm gevoel tegelijkertijd.”

Timo doorliep de middelbare school prima, maar werd wel gepest. Hij was nogal onzeker en dacht dat hij daardoor een makkelijk doelwit was. Thuis kon hij niet goed zichzelf zijn, omdat in hun gezin prestatie heel belangrijk was.

Op zijn achttiende ging hij voor een stage van 3 maanden naar Amerika. Vooral ook om de taal goed te leren. Hij kwam in een gastgezin terecht dat gelovig was. In eerste instantie interesseerde hem dat weinig, hij was er niet mee opgegroeid, maar het gezin voelde wel heel warm en goed. Na enige aarzeling besloot hij om op zondag met de familie mee naar de kerk te gaan. Aanvankelijk deed het hem weinig en gebeurde er niets speciaals. Toen hij terug naar Nederland ging kreeg hij Het Boek van Mormon mee. Hij wist niet waarom, maar hij begon er dagelijks in te lezen. Ook begon hij op een gegeven moment te bidden. Een jaar later ging hij terug naar het gastgezin voor een korte vakantie. Toen hij weer meeging naar hun kerk kreeg hij weer dat goede gevoel. Het waren koude rillingen en een warm gevoel tegelijkertijd. Het was alsof er iets tegen hem zei: Ik ben er om jou te helpen, dit is de juiste plek om te zijn.

Terug thuis bij zijn ouders vertelde hij dat hij hier ook naar de kerk wilde gaan. Dat was best spannend, want thuis was alles gericht op prestatie en niet op gevoel, terwijl hij nu juist ontdekt had hoe fijn het was als hij dingen kon doen die goed voor hem voelde. Gelukkig stonden ze er voor open en kon Timo zijn gevoelens onderzoeken.

Een jaar later werd hij gedoopt in de Kerk van Jezus Christus van de Heilige der laatste dagen. In deze kerk kunnen jongeren tussen de 18 en 25 jaar uitgezonden worden als zendeling. Timo voelde dat hij dat wilde en na het afronden van zijn studie vertrok hij voor twee jaar naar Frankrijk.

Inmiddels is hij een paar maanden terug uit Frankrijk en werkt hij als werktuigbouwkundige. Iedere zondag gaat hij naar de kerk in Den Bosch en daar voelt hij zich goed bij. Hij maakt plannen om volgend jaar weer naar Amerika te gaan om er verder te studeren. Gewoon: omdat hij daar een goed gevoel bij heeft, want is waar hij naar luistert!

<< Ga terug naar de vorige pagina