Over deze website

Na het verschijnen van mijn boek Waanzinnige wijsheid wilde ik meer dan ooit iets betekenen voor jongeren die vastlopen in de wereld zoals wij die gecreëerd hebben. Sommigen zijn zich daar bewust van en zoeken nieuwe wegen, veelal gesteund door hun ouders. Anderen merken wel dat ze anders zijn, voelen en denken, maar hebben geen klankbord of zitten in een gezinssituatie waarin ze niet begrepen worden. Vaak snappen ze niets van de noodzaak om te moeten leren zoals dat hoort en willen ze liever met hun dromen en creativiteit bezig zijn. Helaas worden ze meegezogen in een samenleving waarin alles gericht is op wie ze moeten worden en niet op wie ze zijn. Een jaar lang heb ik gebrainstormd met Hanneke de Groot, onderwijsdeskundige, en Joris Vincken, musicus, auteur en oprichter van een Iederwijs School. Daar ontstond het idee om jongeren te gaan interviewen en hun verhalen op een website te plaatsen. En dit is het resultaat.

In oktober 2017 deed ik mijn eerste interview, met Arun. Voor mij was filmen en aditten nieuw, maar hij heeft mij de eerst kneepjes van het vak geleerd. In november volgde Bas en ook daarbij werd ik ondersteund door de twee volleerde vloggers van Niets te verliezen. Ik volgde een cursus One minute docu maken en leerde de filmpjes monteren. En last but not least maakte mijn neef Ruben van de Beek samen met mij deze website!

Via interviews, verhalen, projecten en interessante links, hoop ik via deze website een kader te bieden voor jonge mensen die vastlopen en naar herkenning en/of nieuwe wegen zoeken. 

Heb je vragen of wil je ook een bijdrage leveren? Stuur mij dan een berichtje via onderstaand formulier.

Francien van de Beek, auteur, verbinder en coach/maatschappelijk werker.
Zie ook: http://www.francienvandebeek.nl

Herlaad
Stuur mij een kopie van dit bericht